Κρατήστε το στεγνό, καθαρό και χωρίς κλάματα

Το πιτσιρίκι μας κατά τη διάρκεια της νύχτας τα έχει κάνει μούσκεμα. Νύχτες με κλάματα και στεναχώριες και ώρες δύσκολες που παίρνουν μια άλλη διάσταση στο μυαλό του παιδιού.


Η νυχτερινή ενούρηση, ωστόσο, στην οποία επιδίδεται το μικρό σας, θεωρείται μια συχνή αλλά και αντιμετωπίσιμη κατάσταση στη ζωή πολλών παιδιών. Το παιδί σας μπορεί να ξεπεράσει τη νυχτερινή ενούρηση οριστικά και γρήγορα αν έχει την αγάπη σας, την ψυχολογική στήριξη.

Μέχρι την ηλικία των 5 ετών, είναι απόλυτα φυσιολογικό το παιδί να «βρέχει» το κρεβάτι του τη νύχτα, ακόμα και κάθε βράδυ.

Ωστόσο, και όταν ακόμα το παιδί εξακολουθεί να βρέχεται στο ύπνο του ενώ έχει μπει στη σχολική ηλικία, δεν σημαίνει ότι πίσω από τη νυχτερινή ενούρηση κρύβεται κάτι σοβαρό. Aν το παιδί είναι -κατά τα άλλα- υγιές και η νυχτερινή ενούρηση είναι το μόνο του σύμπτωμα, πολύ πιθανόν το πρόβλημα να οφείλεται σε μια πιο αργή ωρίμανση του νευρικού του συστήματος.

Eπίσης, συχνά τα παιδιά εμφανίζουν ακράτεια ούρων όταν βρίσκονται κάτω από ψυχολογικό στρες και πιο σπάνια όταν παρουσιάζουν κάποια λοίμωξη στο ουροποιητικό τους σύστημα. Θα πρέπει πάνω απ’ όλα να αντιμετωπίζουμε με ψυχραιμία την κατάσταση αυτή. Δεν χρειάζεται να επιβαρυνθεί το παιδί ψυχολογικά.

Συνήθως, τα παιδιά που «βρέχονται» στον ύπνο τους νιώθουν ντροπή, άγχος, ανασφάλεια και πολλές φορές φόβο απέναντι στους γονείς. Γι’ αυτό, ποτέ δεν πρέπει να τιμωρούμε ή να μαλώνουμε το παιδί μας επειδή «βρέχει» το κρεβάτι του και φυσικά δεν το προσβάλουμε συζητώντας το πρόβλημα με ή μπροστά σε τρίτους.

Tο καλύτερο είναι να το στηρίξουμε ψυχολογικά και να το διαβεβαιώσουμε ότι αρκετά παιδιά της ηλικίας του αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα. Δίνουμε στο παιδί σας το χρόνο και την δυνατότητα να αντιμετωπίσει ιδιαιτέρως το συγκεκριμένο ζήτημα.

Δώστε στο μικρό σας αγγελούδι τη δυνατότητα της προσωπικής «απομόνωσης» αυτή την ιδιαίτερη περίοδο της ζωής του χρησιμοποιώντας τα Pampers Active Baby Dry. Πάνες για παιδάκια που«βρέχονται» στον ύπνο τους! Διακριτική προστασία όλη νύχτα!

Πηγή: https://bit.ly/2tkeTTo